Mange viktige oppgaver i livet ditt krever at du lærer deg nye språk og nye regler. Når du skal ta lappen, er det nettopp slik. Du må lære deg mange nye ord, og en hel drøss med symboler (skilter). I tillegg må du lære deg en masse regler.

I kjemien er det også slik. Det er mange nye ord, og et eget «kjemispråk» som du nok ikke kjenner så mye til fra før. I tillegg er det en god del regler som forklarer hva som skjer når stoffer blandes sammen, og det er masse bruk av symboler.

Men hva er egentlig vitsen med å lære seg kjemi? Jo, når du kan litt kjemi vil du forstå mer om både hvordan din egen kropp fungerer og hvordan verden rundt deg fungerer. Alle ting kan forklares fra en «kjemisk» synsvinkel.

Alt du spiser og drikker hver dag, er et resultat av kjemiske prosesser. I kroppen din blir maten utsatt for flere kjemiske prosesser. Alle klærne du tar på deg, er produsert i kjemiske prosesser. Og om du kjører moped eller motorsykkel til skolen, kommer du deg frem ved hjelp av de kjemiske prosessene som skjer i motoren.

Her er noen aktuelle videoer på NRK Skole for denne siden: